JAN BUITELAAR:
HOE CREËER IK FINANCIËLE RUST?

Jan Buitelaar is de man achter Resultsplus. Hij heeft jarenlange ervaring als adviseur in de ambachtelijke bakkerij. In februari 2018 bestond Resultsplus 10 jaar. Het jubileum werd gevierd met een bijeenkomst in het Evertshuis in Bodegraven. Thema: “Innoveren lukt alleen door het anders te doen dan je gewend was”.

Jan Buitelaar richt al jaren zijn aandacht op het verbeteren van de resultaten van de MKB-er met een (productie) bedrijf in food. De focus ligt daarbij op de bakkerij, maar ook slagers weten Jan inmiddels te vinden. Als zoon van een fietsenmaker heeft hij ervaren dat je ondernemer niet alles zelf kunt. Zijn missie is financiële rust te brengen waardoor u zich als ondernemer verder kunt ontwikkelen. Dit doet hij door structuur en te brengen en zo te komen tot heldere doelen. Vervolgens kan hij praktisch aangeven hoe deze doelen te realiseren.

Regelmatig wordt er kennis gedeeld via de vakbladen Bakkerswereld  en Vleesmagazine.

Daarnaast voert Jan voor diverse organisaties benchmarks/bedrijfsvergelijkingen uit. Ook ondernemers uit andere branches doen regelmatig een beroep op Resultsplus als het gaat om beoordeling van knelpunten binnen de organisatie of het doorrekenen van investeringsbeslissingen.

Jan werkt samen met Noor Wijn van Noorwinkelbeleving.nl

Jan over de praktijk:

Vanuit willekeurige winst- en verliesrekening van een bakker of slager kan ik binnen 5 minuten een diagnose stellen als het resultaat tegenvalt. Brutowinst blijkt een belangrijke factor te zijn en is beter stuurbaar dan gedacht. In januari van dit jaar zat ik voor het eerst bij een ondernemer aan tafel. Hij leed een fors verlies van een bedrag met de nodige nullen. Na mijn analyse hebben we samen een plan van aanpak gemaakt. Na negen maanden heeft er een personele sanering plaatsgevonden en gaat het resultaat weer de goede kant op. Daarnaast heb ik ideeën geopperd om de omzet in die specifieke situatie te stimuleren.

RESULTSPLUS EN DE KASTANJE

De kastanjeboom staat symbool voor de manier waarop Resultplus werkt. De boom is stevig geworteld en vernieuwd elk jaar zijn blad. Wie zich niet vernieuwd kan ook in de retail op termijn de continuïteit niet waarborgen. De vruchten groeien in een ruwe bolster die zich pas na enige moeite opent. Resultsplus graaft dieper met als doel meer waarde aan uw bedrijf toe te voegen.