Icoon-kostenbeheersing

KOSTPRIJSCALCULATIE IN DE AMBACHTELIJKE BAKKERIJ

In theorie weet iedere bakker hoe een kostprijscalculatie moet worden gemaakt. In de praktijk zien we er maar weinig van terug. In de meeste gevallen is de prijsstelling van een product gebaseerd op historie. In de loop van de jaren is deze prijs stelselmatig verhoogd tot de huidige prijs. Daarnaast wordt gekeken naar wat de collegavoor een product rekent.

Maak het vooral niet te moeilijk!

Begin met de grondstofkosten van de 25 meest verkochte producten. Als voor deze producten een juiste prijs wordt gerekend bent u al bijna op de helft. De praktijk wijst uit dat in de meeste gevallen de top 25 goed is voor minimaal 40% van de omzet. In dit dossier vindt u alles over calculatie. Voor een adequaat stappenplan ga naar de uitleg over winkeloptimalisatie.

 

Kostprijs berekenen in de bakkerij.

Het berekenen van een kostprijs van een product, ofwel het maken van een calculatie gebeurt in de bakkerij al jaren op dezelfde wijze. Er wordt gebruik gemaakt van de techniek van de opslagcalculatieLees verder!

 

Opslagmethodiek; de techniek verder uitgewerkt.

In het vorige artikel hebben we een start gemaakt met een technische uitleg van de techniek van de opslagcalculatie. Als het goed is hebt u voor 2019 een begroting opgesteld.  Lees verder!

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
Vul onderstaand je bedrijfsnaam en
email adres in.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.